Ana Sayfa Hayatı Eserleri Makaleleri Kitap Sipariş Formu Basından Seçmeler Ansiklopediler
Mehmet Oruç Kimdir?
1953 yılında, “Akşemseddin hazretlerinin diyarı” olarak anılan Bolu’nun Göynük ilçesinde doğdu.
devamı...
 
Duyurular
"365 Gün Dua" kitabı 13. Baskısını yaptı
Arı Sanat yayın evi (0212 5204151) tarafından basılan Mehmet Oruç'un, okunacak günlük dualar ve üç aylar, mübarek gün ve geceler, surelerin faziletlerini ihtiva eden ve son bölümünde, duaların arapça asıllarının da verildiği kitap halkın beğenisi kazandı.
Kısa denebilecek bir zamanda 13 baskı yaptı.

“Huzurun Kaynağı Aile”
Ailenizin kitabı, “Huzurun Kaynağı Aile” kitabı 3. baskısını yaptı. İslama göre; Aile ve Kadının Önemi, Evlilik ve Hayatı, Çocuk Eğitimi konularının ele alındığı, MEHMET ORUÇ’un 570 sayfalık yeni kitabını Arı Sanat yayınevi ( 0212 520 4151) bastı. Kadın, erkek, çocuk ailenin her ferdinin okuması gereken bir kitap!


Kâinatın Efendisi
Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlâkını
en doğru şekilde, Kainâtın Efendisi kitabından öğrenebilirsiniz!
Arı Sanat Yayınve (0212 5204151)


OSMANLI HUKUKU
Değerli hukukçu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin, “OSMANLI HUKUKU” isimli yeni bir kitabı daha yayınlandı. Osmanlı hukukunu ve kaynağını, yani İslam Hukukunu, dünyaya örnek olan Osmanlı adaletinin işleyişini öğrenmek için güvenilir bir kaynak. Unutulmuş maziye ışık tutacak önemli bir eser. (Arı Sanat yayınevi, 0212 5204151) 

 
 
'Dinlerarası Diyalog'a Meclis'ten yakın takip
 
Misyonerlerin giderek artan faaliyetleri TBMM gündeminde de kendisine yer buluyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a verdiği iki ayrı soru önergesiyle, misyonerlik çalışmaları konusunda kapsamlı bilgi verilmesin istedi.
SON 10 YILDA AÇILAN KİLİSE SAYISI NEDİR?
Göksu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya yönelttiği soru önergesinde, basında misyonerlik faaliyetlerinin arttığı ve onbinlerce gencin din değiştirdiği yönünde sık sık haberlerin yer aldığını belirterek, sözkonusu haberlerin doğru olup olmadığının açıklanmasını istedi. Göksu, önergesinde daha sonra şu sorulara yer verdi: "Misyonerlik faaliyetleri yasal mıdır? Yasalsa hangi makamın izni ve kontrolünde yapılmaktadır? Türkiye'de misyoner sayısı belli mi? Belli ise sayısı kaçtır? Bunlar faaliyetlerini hangi unvan, isim, tüzel kişilik adı altında yürütmektedirler. Bunların adları nedir? Bu faaliyetlere harcanan para yıllık olarak ortalama ne kadardır? Finansmanı hangi kaynaktan karşılanmaktadır? Son 10 yılda Türkiye'de yeni açılan kilise sayısı kaçtır? Bu kiliseler Hıristiyan vatandaşlarımıza mı, yoksa Müslüman Türk gençlerine mi dönük görev icra etmektedirler? Misyonerlik faaliyetlerinin artmasında, Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerinin bir etkisi var mıdır? "
"DİNLERARASI DİYALOG"UN ETKİSİ VAR MI?
Mahmut Göksu, Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a yönelttiği sorularda ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın misyonerlik çalışmalarına karşı sergilediği tutumların açıklanmasını istedi. Göksu, önergesinde şu soruları dile getirdi:
"Diyanet İşleri Başkanlığı, misyonerlik faaliyetleri hakkında ne düşünmektedir? Değerlendirme yapılıyorsa, bunun istatistiki sonuçları var mıdır? Din görevlileriniz misyonerliğe karşı eğitime tabi tutulmakta mıdır? Başkanlık olarak 2004 yılında ücretsiz kitap ve Kur'an-ı Kerim dağıttınız mı? Dağıttıysanız kaç adet dağıttınız? Misyonerlik faaliyetlerinin artmasında son dönemde dile getirilen ?Dinlerarası Diyalg' girişimlerinin bir etkisi var mıdır? Bu konuların istismarı sözkonusu mudur? " 
8 Şubat 2005 Salı
()
 
Linkler
Sesli-Resimli Namaz Rehberi ve Zaruri Dini Bilgiler
Sesli ve Görüntülü Yayınlar
Hakikat Kitabevi
Dinimizislam.com
Turktakvim.com
Namaz Vakitleri
Feraiz Programı
Feraiz Programı 2
Tarih Çevirme Programı
Huzura Doğru
İhlas.Net
Türkiye Gazetesi
Tarihi ve Dini Kasetler
Ramazan Ayvallı
 
Meşhur İslâm Büyüklerinden bazıları
Îmâm-ı A'zâm Ebû Hanîfe
Abdülkâdir Geylânî
İmam-ı Gazâlî
İmâm-ı Rabbânî
Hacı Bektâş-ı Velî
Mevlana Celâleddîn-i Rûmî
Akşemseddîn
Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî
Edebâlî (Üdebâlî)
Azîz Mahmûd Hüdâyî
Abdülhakîm Arvâsî
Hüseyin Hilmi Işık
Mustafa Sabri
M. Zâhid Kevserî