Ana Sayfa Hayatı Eserleri Makaleleri Kitap Sipariş Formu Basından Seçmeler Ansiklopediler
Mehmet Oruç Kimdir?
1953 yılında, “Akşemseddin hazretlerinin diyarı” olarak anılan Bolu’nun Göynük ilçesinde doğdu.
devamı...
 
Duyurular
"365 Gün Dua" kitabı 13. Baskısını yaptı
Arı Sanat yayın evi (0212 5204151) tarafından basılan Mehmet Oruç'un, okunacak günlük dualar ve üç aylar, mübarek gün ve geceler, surelerin faziletlerini ihtiva eden ve son bölümünde, duaların arapça asıllarının da verildiği kitap halkın beğenisi kazandı.
Kısa denebilecek bir zamanda 13 baskı yaptı.

“Huzurun Kaynağı Aile”
Ailenizin kitabı, “Huzurun Kaynağı Aile” kitabı 3. baskısını yaptı. İslama göre; Aile ve Kadının Önemi, Evlilik ve Hayatı, Çocuk Eğitimi konularının ele alındığı, MEHMET ORUÇ’un 570 sayfalık yeni kitabını Arı Sanat yayınevi ( 0212 520 4151) bastı. Kadın, erkek, çocuk ailenin her ferdinin okuması gereken bir kitap!


Kâinatın Efendisi
Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlâkını
en doğru şekilde, Kainâtın Efendisi kitabından öğrenebilirsiniz!
Arı Sanat Yayınve (0212 5204151)


OSMANLI HUKUKU
Değerli hukukçu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin, “OSMANLI HUKUKU” isimli yeni bir kitabı daha yayınlandı. Osmanlı hukukunu ve kaynağını, yani İslam Hukukunu, dünyaya örnek olan Osmanlı adaletinin işleyişini öğrenmek için güvenilir bir kaynak. Unutulmuş maziye ışık tutacak önemli bir eser. (Arı Sanat yayınevi, 0212 5204151) 

 
 
İngiliz soykırımları
 
The Guardian yazarı George Monbiot, İngiltere’nin geçmişte 20’den fazla soykırım yaptığını, ancak yazarlarını yargılamadığı için şimdi kimsenin o soykırımları hatırlamadığını ileri sürdü.

İNGİLİZ The Guardian gazetesi yazarı George Monbiot, ‘Türkler, İngilizlerin geçmişteki mezalimlerini inkar etme yöntemini öğrenemedi’ başlıklı makalesinde, İngiliz imparatorluğu döneminde milyonlarca insanın öldürüldüğünü ve bu gerçeği tartışmanın yasak olmadığını hatırlatırken, ‘Peki ama o olayları niçin kimse hatırlamıyor’ diye sordu.

Orhan Pamuk davasıyla ilgili haberlere bakıldığında, Türkiye’de yasaların ‘çağdışı bir şekilde acımasız ve şaşırtıcı derecede aptalca olduğunu’ öne süren Monbiot, ‘Ermeni soykırımıyla ilgili tartışmaları daha da fazla gündeme getirecek tek şey, herhalde ülkenin en ünlü yazarını bu mesele hakkında konuştuğu için yargılamaktır. İngiltere’nin de sömürgeci geçmişi hatalarla dolu, ancak çoğu İngiliz bu geçmişten tamamen habersiz’ dedi.

Kimse hatırlamıyor

İmparatorluk döneminde 20’den fazla soykırım ve katliam yapıldığını belirten yazar, ‘İngiltere, yazarlarına karşı baskı ve kitlesel zorbalığa başvurmadan katliamların unutulmasını sağladı. Bugün çoğu İngiliz, ülkelerinin yaptığı canavarlıklardan habersiz’ dedi. Monbiot, Mike Davis’in ‘Viktorya Döneminde Soykırımlar’ adlı kitabından örnekler verdi.

Hindistan soykırımı

1876 yılında, acımasız İngiliz politikaları sonucu başgösteren açlıkta, 12 ile 29 milyon
Hintli öldü. Ölümlere aldırmayan İngiltere’nin Hindistan Genel Valisi Lord Lytton, İngiltere’ye tahıl sevkiyatını artırarak sürdürdü. Afganistan savaşını finanse etmek için ise, açlık içindeki fakir halktan zorla vergi topladı. Yardım çalışmalarını engelleyen Lord Lytton, çalışma kampları kurdurdu. İşçilere, Buchenwald Nazi toplama kampındaki tutuklulardan daha az yiyecek veriliyordu.

Mau Mau isyanı

İngiliz kuvvetleri 1950’li yıllarda Kenya’da Mau Mau ayaklanmasını bastırırken, 310 bin insanı toplama kamplarına kapattı, 1 milyondan fazla insanı da çevrilen köylerde tuttu. Olaylar sırasında 100 bin insan canavarca yöntemlerle öldürüldü veya açlıktan öldü, binlerce insan da askerlerce idam edildi. Tutuklulara, hadım etmekten göz ve kulak oymaya kadar vahşice işkenceler yapıldı.

28 Aralık 2005 Çarşamba
(Hürriyet Gazetesi)
 
Linkler
Sesli-Resimli Namaz Rehberi ve Zaruri Dini Bilgiler
Sesli ve Görüntülü Yayınlar
Hakikat Kitabevi
Dinimizislam.com
Turktakvim.com
Namaz Vakitleri
Feraiz Programı
Feraiz Programı 2
Tarih Çevirme Programı
Huzura Doğru
İhlas.Net
Türkiye Gazetesi
Tarihi ve Dini Kasetler
Ramazan Ayvallı
 
Meşhur İslâm Büyüklerinden bazıları
Îmâm-ı A'zâm Ebû Hanîfe
Abdülkâdir Geylânî
İmam-ı Gazâlî
İmâm-ı Rabbânî
Hacı Bektâş-ı Velî
Mevlana Celâleddîn-i Rûmî
Akşemseddîn
Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî
Edebâlî (Üdebâlî)
Azîz Mahmûd Hüdâyî
Abdülhakîm Arvâsî
Hüseyin Hilmi Işık
Mustafa Sabri
M. Zâhid Kevserî